LUCRURI PE CARE NU LE STII,NOUTATI,STIRI


Cea mai stralucitoare perla a Oceanului Indian, situata la nivelul Ecuatorului, la Sud- Vest de Sri Lanka, este un arhipelag format din 26 recifuri de corali. Are propria istorie, limba, cultura si traditii, dar a fost influentata si de cultura britanica, araba, indiana si din Sri Lanka.
Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuante de albastru si turcoaz, gradini subacvatice de corali multicolori: o combinatie naturala perfecta, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanta de exceptie. Cele 1.190 de insule de coral au ca baza formatiuni stâncoase, formate acum aproximativ 60 milioane de ani. Cea mai mare dintre insule este Fua Mulaku, situata în atolul Gnaviyani din sudul arhipelagului. Clima Maldivelor este musonica. Atractii turistice: Insulele Maldive sunt alcatuite din aproximativ 1200 atoluri – recifuri în forma de inel – din care doar 4% reprezinta suprafata terestra.
Denumite si “Paradisul pe Pamânt”, ademenesc turistii prin palmierii care se întind spre mare, plajele cu nisip alb, lagunele albastre cristaline, multitudinea de vietati acvatice si vegetatia tropicala. Insulele Maldive, cu adevaratele comori naturale, atrag vizitatorii în principal prin diversitatea colorata a vietii acvatice si sunt garantia unui sejur exclusiv, cu hoteluri de lux, cu servicii de înalta calitate si ambianta tropicala. Maldive este un paradis pentru aventurieri si iubitorii sporturilor. Toate statiunile din insule ofera facilitati pentru ski pe apa, jetskiing, surf, snorkeling, navigatie sau baschet si volei de plaja. Male, situata pe Atolul Male de Nord, Kaafu Atoll, este capitala insulelor Maldive. Centru al turismului din Maldive, Nord-Male are cel mai mare numar de sta tiuni. Este situat foarte aproape de aeroport. Se pot vizita Muzeul National si Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna. Pentru shopping exista Singapore Bazaar, cu produse locale, traditionale, dar si de import.

View the original article here

Lasă un comentariu